Létáme na svahu, létáme rádi

Svah Železných hor

Aktualizace 17.1.2015

Od půlky prosince nám to pěkně fouká na svah. Většina letectva včetně špačků buď létá někde v Africe (toto je narážka na Romana Lanzendorfa) nebo chodí pěšky. Není tomu tak v Podhořanech.

Povedlo se spousty pěkných letů, staří psi, jako je Milan Švorc, si neodpustili létat sportovně dokonce i na Štědrý den: Vánoční přelet 106km s L-13 Blaník.

Milan Svoboda z Chotěboře předvedl krásně bodovaný let 220,1km dlouhý s průměrnou rychlostí přes 90km/h. Tomáš Suchánek let komentuje: "Pěknej pohled, nahrbený Orlík, rozdráždění Blaníci, jako před 30 lety, když nebi vládl Svazarm"

Orlik OK-6446

Tomáš Suchánek u nás zalétl také pěkné přelety, ale na Orlíka to bodově nestačilo. :)

Sledujte předpověď větru a přijeďte k nám zmírnit účinky zimních abstinenčních příznaků. Stojí to za to!

Kdo sedí v práci, nebo doma s rýmičkou, sleduje naše webové kamery.

Aktualizace:
Na svahu byl ulétnut další zajímavý přelet s ramenem o délce 59,8 km. Nejjižnější otočný bod je pár stovek metrů od Nového Města na Moravě! Jaroslavu Potměšilovi gratulujeme!

Uletí někdo 350 km? :)

E.

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286