O letadélku Blaníku a létajícím kováři

Asi všichni znáte pohádku "O princezně Jasněnce a létajícím ševci". U nás na letišti jsme si v sobotu 21. září 2019 zahráli místní adaptaci "O letadélku Blaníku a létajícím kováři".
Hlavními protagonisty byl výcvikový kluzák Blaník OK-8707 a Franta Treml, od února tohoto roku žák našeho plachtařského výcviku. František je umělecký kovář, zvyklý mlátit do železa a prát se s ocelovým hadem. Jemné pohyby kniplem mu tedy zpočátku dělaly problémy, plechový oř občas neposlouchal tak, jak by měl. Co ale nešlo až tak úplně samo, Franta dohnal svou cílevědomostí, úsilím, úsměvem a stále dobrou náladou. V sobotu odpoledne černokněžník Jan Černý usoudil, že již bylo dost tréninku a vyslal Františka na první samostatný let. František s naprostým klidem starého válečníka předvedl ukázkový vzlet, okruh a přistání. Tím ale nezazvonil konec a pohádce není konec. Franta teď bude krotit další oře, na kterých se bude prohánět nad naší zemí. Až tedy někdy uvidíte v okolí Podhořan ve vzduchu létat větroň vzpomeňte si, že jej v tu chvíli možná kočíruje létající kovář.

Františku, kolik startů, tolik šťastných přistání!

Členové VAP

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286