Dvojvleky a paragáni

Od pátku 9. do neděle 11.října 2020 se nám podařilo zajistit Brigadýra OK-NNB ze Skutče i s pilotem s kvalifikací dvojvleky.
Počasí bylo komplikované – v pátek byly pro parašutisty nízko mraky, v sobotu po 14:00 začalo pršet a pršelo až do brzkého nedělního rána. Výsledek se ale podařil – celkem se ve dvojvleku svezlo 17 pilotů a žáků VAP, z toho 12 pilotů si udělalo dvojvlekovou kvalifikaci. Honza Karabec se přeškolil na L-60 i s kvalifikací dvojvlekaře.
Paragáni naskákali (pro mě) nepočítaně seskoků. Vidět šílence na rychlostním padáku XF, jak se řítí k zemi rychlostí přes 200 km/h (ano, údaj je správně, slovy „dvěstě kilometrů za hodinu“) se nám zase jen tak nepoštěstí.
V neděli byla akce korunovaná seskokem Honzy Hájka na paraglidu z balónu Kooperativa, OK-1220.

Třešničkou na dortu bylo nedělní skupinové přistání Blaníků řízených Vědátorem a Piškotem do pole u Podhořan, asi 1 km od prahu dráhy 07. Po dvojvleku se tak intenzivně kochali, až jim to nevyšlo o cca 30 výškových metrů na letiště …

Díky všem za organizaci, práci na této akci a za účast. Dvojvleky jsme v Podhořanech nelétali posledních asi 25 let. Tak snad bude další opakovaní za výrazně kratší dobu.

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286