do Navíjení Mikuláše nám hodil vidle Lucifer

Protože jsme kvůli špatnému počasí skoro celý říjen a listopad nelétali a většina plachtařů už měla docela slušný létací absťák řekl jsem si, že zkusíme pořádat v sobotu 5.12. 2020 na svátek sv.Miluláše navijákový den. Protože tato "atrakce" má zatím mezi členy VAP hodně příznivců (doby, kdy jsme létali téměř jenom navijáky a aerovlek byl pro nás vzácnost, jsou dávno zapomenuty), očekával jsem hojnou účast. Aby byla akce ještě zajímavější, přidal jsem soutěž na přesnost přistání což je asi tak maximum, co se dá z těch 250 metrů nad zemí po odletění okruhu provést.

Dva týdny předem jsem založil událost na sdíleném kalendáři VAP a na naší Facebookové skupině, akce Navíjení Mikuláše měla přes 10 registrovaných účastníků a přidávali se další. Zakončeno mělo být hrncem guláše od Franty. Všechno vypadalo růžově až do pondělí 30.11. kdy rosničky začaly předpovídat přechod hluboké tlakové níže přes Britské ostrovy a s ní spojené silné JV až J proudění nad ČR.

Ve čtvrtek 3.12. bylo jasné, že v té vichřici co přijde, navijáky létat nemůžeme. V sobotu jsme se sice na LKPN setkali, ale jenom jsme snižovali škody na majetku VAP, větrem průběžně odnášeném směrem k Polsku.
I když jsme byli psychicky připraveni na aerovlekové starty do naší "minivlny" ani k nim nakonec nedošlo - vítr byl moc silný a hlavně příliš zprava.

Tak přidávám alespoň jednu fotku lenticularů a slib, že příště tu podhořanskou vlnu zkusíme!

Salátek

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286