"To je dost, žes nás taky jednou vyvez, žes udělal něco pro rodinu." *)

Víte, odkud pochází tato známá replika? Pokud hádáte, že z letiště Podhořany a že ji pronesla Lenka Blažejová v sobotu 8.8.2020 v 18:23 SELČ, máte pravdu. Vlasťa Blažej vyvezl většinu svojí familie na letištním traktoru Zetor po dráze 25/07 LKPN od navijáku na start. Z úsměvů na tvářích členů rodinného gangu (o kterém jsem se již zmínil v minulém příspěvku) lze soudit, že výlet se jim líbil. Na fotce jsou zleva – Lenka, Vlastislav, Nikola a Lojzík. Chybí Adam, který v okamžiku pořízení snímku seděl v Blaníku a trénoval vzlety na navijáku.

V sobotu 8.8.2020 jsme po delší době provozovali navijáky, kterých jsme „udělali“ skoro 50. Kromě ukončení výcviku Vědátora na „vypouštění navijákem“ (což je novotvar z pera českých překladatelů leteckých předpisů EASA) jsme pomohli Jardovi Potměšilovi s několika starty Twin Sharka k získání certifikace tohoto letadla. K večeru jsme poletovali společně s horkovzdušným balónem Kooperativa OK-1220, který se vznášel v absolutním bezvětří nad našimi hlavami. To vše při zachování plné bezpečnosti traktorového a letového provozu.
Atrakce s navijákem měla úspěch, takže ji budeme opakovat, aby i další naši piloti získali tuto, dříve naprosto běžnou, kvalifikaci.

*) Pro zvídavé – originál repliky pronesla herečka Blažena Holišová, představitelka postavy staré Francové, v komedii Jiřího Menzela Slavnosti sněženek.

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286