Obnovení letuschopnosti výcvikového kluzáku Blaník, OK-8707

Východočeský aeroklub Pardubice vlastní a provozuje jeden výcvikový kluzák typu L-13A Blaník, poznávací značky OK-8707. Tento větroň je klíčový pro výcvik nových pilotů a pro opakovací a přezkušovací lety stávajících pilotů bezmotorových letadel. Dle platného programu údržby byla na větroni během měsíců 12/2018 - 03/2019 provedena v oprávněné organizaci údržby prohlídka po 400 nalétaných hodinách (prohlídka typu C).

Skutečná výše nákladů na tuto prohlídku však překročila sazebníkovou cenu o téměř 200.000,- Kč. Protože tato nečekaná částka za údržbu letadla znamenala pro VAP zásadní finanční problém, požádal VAP o mimořádnou dotaci z rozpočtu Pardubického kraje, kterou jsme skutečně obdrželi ve výši 150.000,- Kč.

Bez tohoto kluzáku by byl znemožněn další provoz plachtařské letecké školy VAP, poskytnutí dotace tak mělo zásadní význam na další provoz letecké školy VAP. Kluzák již nalétal po provedené údržbě do začátku měsíce 11/2019 celkem cca 55 hodin, z toho byla většina nalétána členy VAP jako výcvikové a opakovací lety.

Rada a členové VAP tímto děkují Pardubickému kraji za poskytnutí pro nás zásadní částky finanční podpory.

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286