Výsledky letního soustředění roku 2020

…do háje, už jsem zase o rok starší... To si uvědomím každý rok v červenci, když prožiju narozeniny během soustředění na LKPN. Naštěstí to funguje i na ostatní a tak všichni stárneme tak nějak stejně.

Od soboty 18.7. do neděle 26.7.2020 proběhlo na letišti v Podhořanech letní soustředění členů VAP, a tak můžu předložit trochu statistiky:

- soustředění se zúčastnilo celkem 30 plachtařů VAPu a 1 host
- na 12ti větroních (včetně domácího Bergfalke v úpravě cabrio a hostujícího Šedého vlka) jsme nalétali celkem 145:17 hodin při 286 startech
- vlečná nalétala 28:00 hodin při 282 aerovlecích. Nejvíce 48 aerovleků se nalétalo v pátek 24.7.2020. Čtyři starty (282 vleků vs. 286 startů větroňů) proběhly za motorovým rogalem.
- sólo na L-13 Blaník odletěli: Vlastimil Blažej, Adam Blažej, Tomáš Peroutka a Jiří Komárek. Shoda příjmení u Blažejů není náhodná. Jedná se o otce a syna - část klanu, který VAP „obsadil“ na začátku tohoto roku.
- na zapůjčený Astir CS se přeškolili: Jiří Kratochvíl, Eliška Froncová, Martin Stránský a František Treml. Pro Jirku Kratochvíla a Frantu Tremla to byl první jednomístný typ.
- na ASW-20 se přeškolili K.Šantrůčková a M.Stránský
- Jirka Kratochvíl uletěl svůj první přelet 108 km, kterým současně splnil poslední disciplínu (přelet 50 km) pro získání stříbrného C
- během soustředění jsme z LKPN nalétali 3.390 km na 24 přeletech přihlášených do CPS. VAP je k 3.8.2020 v CPS CZ na 27. místě z celkového počtu 73 klubů s počtem 12.208 bodů. Letos za VAP doposud letělo bodovaný přelet celkem 13 pilotů – viz. přiložený odkaz (https://www.cpska.cz/public/index3.php?lpg=cps&cps_rok=&filtr=all&soutez...)
- nic jsme nerozbili, Piškotova noha + nohy a ruce ostatních účastníků soustředění letos zůstaly (na rozdíl od loňska) vcelku.

Soustředění jsme začali hostinou s grilovanou prasečí kýtou a pivem, dodanými Ondrou Svatoněm. Jednalo se o bohulibý počin, který by stál za založení tradice.

Za pomoc a podporu děkujeme:
- vlekařům Smolíkovi st., Karabcovi, Švorcovi, Hromkovi, Ditrtovi, Daříčkovi, Havlíkovi a Flekalovi
- instruktorům M.Švorcovi a D.Daříčkovi. Snad můžu poděkovat trochu i sám sobě?
- mechanikovi J.Špatenkovi a hospodáři J.Šantrůčkovi
- Lence Blažejové a Irence Kuželové za starost o bar a o stravování všech zúčastněných darmožroutů
- a stejně jako vloni přátelům z AK Kolín, který nám letos zapůjčil klubového Astira.

Na letišti je k dispozici Orlík VT-16. Zájemci o přeškolení a létání na tomto typu přijeďte co nejdříve, než si majitel Orlíka odveze.

Tak zase za rok!

 

Poloha

Letiště Podhořany

Nový Dvůr 137
538 03 Podhořany u Ronova

GPS

49°56'21"N ; 015°32'59"E

 

Užitečné odkazy

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.

Fatal error: views_plugin_display::destroy() [<a href='views-plugin-display.destroy'>views-plugin-display.destroy</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition &quot;metatag_views_plugin_display_extender_metatags&quot; of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /www/doc/www.letistepodhorany.cz/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 286